Een uitslaande brand heeft vrijdagavond rond 21.30u het gekende kapsalon Gerry's Coiffure in de Langstraat 1 in Tongerlo in de as gelegd.  Ook 4 appartementen werden door de vuurzee volledig vernield. Niemand werd gewond. De BMW die voor de zaak geparkeerd stond,  brandde volledig uit.  De brandweerkorpsen van Geel en Westerlo waren binnen de 10 minuten in actie. 

De brandweer kon echter niet beletten dat de vlammen oversloegen naar de 2 bovenliggende appartementen waarin 2 gezinnen met kinderen wonen. Een alerte buurman kon met een ladder nog een bewoner van het bovenste appartement uit de vuurzee redden.  De bewoners van de aangrenzende huizen moesten hun woning uit voorzorg verlaten. De schade is enorm. Het volledige appartementsblok is vernield.

De brandweer bleef nog een hele tijd nablussen.  Het centrum van Tongerlo was tot na middernacht niet toegankelijk voor het verkeer.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.   Zaterdagvoormiddag waren de gerechtelijke branddeskundigen nog bezig met het onderzoek.  Foto L. Brouwers / Nnieuws